Tabără de vară pentru tinerii din parohiile Episcopiei Canadei. Tema evenimentului a fost Timpul din perspectiva Bisericii și veșniciei

Parohia Sfântul Nicolae din Vancouver a organizat în perioada 21 – 27 august 2017 o tabăra de vară pentru tinerii din parohiile Episcopiei Canadei de pe coasta de vest a țări. La evenimentul intitulat Timpul din perspectiva Bisericii și veșniciei a fost prezent și Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei.

Ediția cu numărul șapte a fost pregătită de părintele paroh Corneliu Iulian Dragomir, dimpreună cu un grup de voluntari din parohie. În cadrul taberei, tinerii au participat și la seminarii dedicate mărturisitorilor din țările comuniste, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Programul taberei a cuprins: rugăciunile de dimineață și seară, Sfânta Liturghie, activități sportive și de agrement și vizitarea locurilor dimprejurul Vancouver-ului cu scopul cunoașterii istoriei Canadei. Totodată au avut loc sesiuni de întrebări și răspunsuri privind probleme din societatea contemporană. La acestea au răspuns, dintr-o perspectivă creștină, atât Preasfințitul Părinte Ioan Casian cât și părintele paroh.

Tabăra s-a încheiat duminică, 27 august 2017, când Preasfințitul Părinte Ioan Casian a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte: părintele Mircea Panciuk, Protopopul pentru Vestul Canadei, și părintele paroh Corneliu Iulian.

Sfânta Liturghie a fost urmată de premierea copiilor și de un spectacol de păpuși realizat de aceștia pe tema timpului.

Programul liturgic al zilei s-a încheiat cu săvârșirea tainei Sfântului Maslu de PS Ioan Casian, împreună cu cei doi părinți slujitori.


În ziua de pomenire a Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul, Episcopul Ortodox Român al Canadei a oficiat în biserica parohiei Sfânta Liturghie. Cu această ocazie, ierarhul a sfințit noile vase liturgice.

Omilia rostită de PS Ioan Casian a avut ca temă exemplul de viață al Sfântului Ioan Botezătorul. În cadrul cuvântului, Preasfinția Sa a subliniat rolul spiritual și social al Înaintemergătorului Domnului și continuitatea de mărturisire între acesta și mărturisitorii din temnițele comuniste.

La final, părintele Corneliu Iulian Dragomir a mulțumit Episcopului Ortodox Român al Canadei pentru prezența sa în parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente