Tabăra de vară pentru elevii din Lugoj

În perioada 22-28 iulie, la Parohia Lugoj-Dealul Viilor, Protopopiatul Lugoj, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a taberei de vară „Sfântul Apostol Andrei”, coordonată de părintele Traian Birăiescu, parohul bisericii. Anul acesta au participat aproximativ 55 de copii de toate vârstele din Lugoj, care au avut parte timp de o săptămână de activități cu caracter educativ-practic, dar și spiritual, organizate în apropierea bisericii din Dealul Viilor, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Prin implicarea activă a preotului Traian Birăescu în cadrul parohiei se desfășoară mai multe activități cu tinerii, iar tabăra din acest an a adus mulțumire sufletească credincioșilor parohiei și părinților copiilor participanți. În prima zi de tabără, copiii au pornit spre pescăria Icloda din apropierea Lugojului, unde au pescuit și au avut ocazia de a deprinde câteva din tainele acestei îndeletniciri. Programul taberei a continuat a doua zi cu activități creative, când, alături de profesorii Simona Berghin, Tiberiu Olah și Silviu Boian de la Clubul Copiilor Lugoj, participanții la tabără au învățat să facă obiecte din ceramică. În ziua de miercuri, părintele Traian Birăiescu, coordonatorul taberei, a săvârșit Sfânta Liturghie, ocazie prin care tinerii au văzut și au înțeles jertfa nesângeroasă pe care preotul o face duminică de duminică și în zile de sărbătoare la sfânta biserică. De asemenea, în cadrul activităților educative, copiii au avut parte și de câteva ore de limbă engleză alături de doamna profesoară Cnejevici Dana. Cu ajutorul membrilor Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși din Lugoj, copiii au învățat să împletească cruciulițe și au vizionat filme cu pilde ortodoxe. A fost vizitată herghelia de ponei din Lugoj, iar în cadrul cursului de dans sportiv, copiii au avut ocazia să își etaleze talentele în arta dansului. Ziua de vineri a fost destinată pelerinajului la mănăstirile Luncani, Românești și Fârdea, unde cei mici au descoperit frumusețile vieții monahale din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. În aceeași zi, copiii au participat la Taina Sfântului Maslu, oficiată în cadrul Mănăstirii Luncani de către părintele Traian Birăiescu și părintele Aurel Andrieș.

„Tabăra din acest an a fost o reușită. Față de anul trecut, am reușit să aducem o îmbunătățire la organizarea activităților pe care le-au desfășurat copiii. Aceștia au participat la slujbele bisericii și cred că s-au folosit de atmosfera duhovnicească, mai ales că toți cei prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos”, a declarat părintele Traian Birăescu, parohul Bisericii Lugoj-Dealul Viilor, organizatorul taberei.

În ultimele zile de tabără, programul activităților a implicat foarte multe jocuri interactive, iar duminică, părintele a înmânat diplome, cadouri, icoane și cărți oferite de Sectorul cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei tuturor copiilor. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Lugoj, restaurant Cristal, Tavi SRL, Octavian SRL și a mai mulți credincioși, care au ajutat la buna desfășurare a taberei.

Comentarii Facebook


Știri recente