Tabără de vară la Voroneț

La 22 iulie a avut loc intalnirea dintre participantii si organizatorii taberei de vara de la Voronet, jud. Suceava.

Organizata cu binecuvantarea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, sub directa indrumare a Manastirii Sf Ioan cel Nou de la Suceava, tabara cuprinde anul acesta un numar de 30 de elevi cu varste intre 9 si 14 ani, veniti din tot cuprinsul eparhiei..

Ei sunt finalistii castigatori in concursurile demarate de revista « Biserica din sufletul copilului».

Editata in 1 iunie 2006, revista apare anual in patru numere. Concursurile, avand ca tema textele biblice, eseurile si pictura icoanelor, au reunit cel mai mare numar de participanti.

Castigatorii au fost rasplatiti cu o tabara gratuita la Voronet, fiind cazati in Vila- Maria, situata in mijlocul unei poieni de munte.

Timp de o saptamana, copiii se bucura de privelistea proaspata a muntilor, fac scurte drumetii, jocuri, spectacole de teatru in care sunt autori,regizori si actori.

Invata tenhnici noi de pictarea icoanelor, pregatindu-se totodata pentru vernisarea lucrarilor proprii.

Au completat programul zilelor cu dezbateri si concursuri amuzante propuse chiar de ei, si isi imbogatesc cunostintele religioase, achizitionate la scoala.

Drumetiile pana la manastirea Voronet si intalnirile cu maicile din obste sunt prioritati in programul zilnic.

Se implinesc sapte ani de cand in judetul Suceava a luat fiinta aceasta modalitate de a-i rasplati pe elevii sarguinciosi.

Propunerea seriei actuale este ca Manastirea Sf Ioan cel Nou sa permita si colaborarea elevilor de liceu la actiunile initiate de publicatiile religioase pentru copii si tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente