Tabără de vară în Parohia Viziru de Jos

Urmând tradiția de activitate misionară în rândul tinerilor, Parohia Viziru de Jos din Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat anul acesta a XVII-a ediție a taberei de vară, cu tema „Redescoperirea valorilor tradiționale ale spiritualității românești”. Ieri, 11 iunie, participanții au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează „Ziarul Lumina”.

Tabăra de anul acesta și-a propus să formeze lideri și animatori de grup care să dezvolte lucrarea apostolatului laic în rândul tinerilor din mediul rural. În acest sens, pe lângă cei peste 70 de tineri din parohie implicați în activitatea Centrului-pilot de Tineret Viziru au fost invitați 50 de tineri din Arhiepiscopia Dunării de Jos, care au fost pregătiți teoretic și practic în vederea dobândirii de competențe în domeniul voluntariatului. Ca în fiecare an, tabăra de vară are un program și pentru copiii din parohie de ciclul primar și gimnazial ce îmbină rugăciunea cu programele de odihnă activă. Dimineața, se săvârșesc Utrenia și Sfânta Liturghie; după micul dejun se desfășoară activități culturale: muzică psaltică, icoană pe sticlă, poezie, teatru religios și artizanat; activități sportive și recreative, concursuri, iar seara se săvârșesc Vecernia și Paraclisul Maicii Domnului.

Duminică, 11 august, atât credincioșii, cât și participanții la tabără s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost rostite de către tinerii participanți la tabăra de vară. Slujba s-a încheiat cu o agapă, la care au participat tinerii implicați în desfășurarea taberei.

Parohia Viziru de Jos, situată în câmpia Bărăganului, este cunoscută prin frumoasele activități liturgice, misionare și cultural-folclorice pe care părintele paroh Bănică Simeon Sică le desfășoară cu copiii și tinerii din localitate. Începând cu anul 1996, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, aici au fost organizate întâlniri cu studenții membri ai ASCOR din filialele Galați și Brăila, iar din 2002 a continuat cu taberele tematice pentru copiii din comuna Viziru, dar și din parohii învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente