Tabără de vară în Episcopia Spaniei și Portugaliei

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei organizează la Mănăstirea Ortodoxă Sfânta Cuvioasă Parascheva din Vilaller, începând data de 06 iulie a. c., tabere de vară pentru copii și tineri, cu o grilă de activități foarte diversificată (jocuri, concursuri, excursii, ateliere etc).

Potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, în a doua săptămână a taberei de vară, printre celelalte activități și jocuri s-a organizat -în data de 15 iulie 2014- o drumeție pe munte având ca obiectiv Parcul Național Aigüestortes, din Pyrineii Cataluniei. La această drumeție a fost prezent Preasfinția Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Fiecare activitate din cadrul taberei începe cu rugăciune și se sfârșește tot cu rugăciune aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru binecuvântarea acestor zile minunate.

În data de 16 iulie 2014, tabăra de vară de la Mănăstirea Vilaller a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care a participat și Preasfinția Părinte Timotei. Tinerii au fost prezenți la rugăciune și s-au implicat în cântările sfintelor slujbe. Programul a continuat cu un atelier de muzică, prezentat de către Pr. Siluan Șandor, care le-a explicat asistenților influența pe care muzica o are în viața de zi cu zi.

La cerința participanților, s-a hotărât ca după-amiaza să se petreacă la patinoarul din Vielha; în mijlocul tinerilor fiind prezent și chiriarhul eparhiei, Preasfințitul Părinte Timotei.

Comentarii Facebook


Știri recente