Tabără de vară dedicată părintelui Constantin Galeriu

Tabăra națională studențească „Pr. Teofil Părăian”, organizată începând din 19 iulie, la Mănăstirea Oașa din județul Alba, se apropie de final. Ediția din acest an este una specială, ea referindu-se la personalitatea părintelui Constantin Galeriu, comemorat la 10 ani de la trecerea sa la Domnul. Tema propusă în cadrul taberei a fost „Părintele Galeriu, astăzi”, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

În cadrul conferințelor care s-au încheiat au fost abordate teme care l-au preocupat pe părintele profesor Galeriu în mod special, dar și teme de interes larg pentru studenți. Printre invitații care au conferențiat se numără: Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, pr. conf. dr. Constantin Necula, pictorul acad. Sorin Dumitrescu, scriitorul și etnologul Costion Nicolescu, editorul și scriitorul Răzvan Codrescu, dr. Pavel Chirilă, monahia Siluana Vlad, monahul Moise și mulți alții. „Misiunea pe care Mănăstirea Oașa și-a asumat-o a fost aceea de a menține legătura cu tinerii. Cei care au trecut odată prin tabără rămân atașați și vin la mănăstire de mai multe ori pe an. Ei intră aici într-un program de rugăciune și de ascultare benevolă, împlinită cu multă dragoste. După masa de amiază se organizau conferințele la care au fost invitați tot felul de oameni care l-au cunoscut pe părintele Constantin Galeriu și care aduceau mărturii despre el. Chiar la începutul taberei, Înaltpreasfințitul Irineu a sfințit subsolul de la biserica nouă, care este mai încăpător decât biserica din lemn, motiv pentru care slujbele se desfășoară acolo când este multă lume. A fost o atmosferă caldă, primitoare și astfel s-a creat o legătură sufletească foarte delica-tă, o legătură de dragoste duhovnicească reală. A fost frumos, mai ales că în zilele de sărbătoare toți studenții se îmbrăcau în costume populare. Conferințele nu au rămas seci, ele și-au găsit ecoul în viața tinerilor, care au ascultat cu mult interes subiectele dezbă-tute. O altă latură a taberei a fost aceea combativă, adică i-a pregătit pe tineri pentru provocările lumii contemporane: homosexualitate, pornografie, avort etc.”, ne-a spus unul dintre participanți, etnologul, teologul și scriitorul Costion Nicolescu.

Ediția din această vară, care se va încheia duminică, 28 iulie, este organizată de Biserica „Sfântul Silvestru” din București, Mănăstirea Oașa, Asociația „Părintele Galeriu”, Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români – filialele Timișoara, Oradea, Alba Iulia și Craiova, Liga Studenților – Timișoara, Cluj și Oradea, Asociația „Pro Tinerețe” din Alba și Organizația Tinerilor din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente