Tabără de tineret la Mănăstirea Timișeni-Șag

La Mănăstirea Timişeni-Şag are loc în perioada 15-20 august 2016, tabăra de tineret Tradiție și noutate, după cum ne-a precizat Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Ne-am propus ca, timp de mai multe zile, să le oferim tinerilor participanţi posibilitatea cunoaşterii reciproce, să-şi prezinte eparhia de unde provin, să-şi împărtăşească din experienţa prezenţei şi lucrării lor în biserică, să afle despre proiectele bisericii în care tinerii sunt implicaţi şi, desigur, valorificarea potenţialului creativ al tinerilor în derularea unor proiecte comune pe viitor. De asemenea, am avut în vedere prezentarea valorilor culturale şi spirituale specifice spaţiului bănăţean, prin organizarea unui pelerinaj la mănăstirile timişene: Săraca, Partoş şi Cebza şi a unei excursii în Timişoara. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la sfinţirea Catedralei mitropolitane şi 60 de ani de la canonizarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, a precizat părintele Sorin Lungoci.

Miercuri, beneficiarii taberei au vizitat municipiul Timișoara, Catedrala mitropolitană și Muzeul de artă veche bisericească, apoi au fost primiți de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la Centrul eparhial. În Paraclisul mitropolitan Învierea Domnului din incinta reședinței mitropolitane cei 29 de copii, reprezentanți ai eparhiilor din țară, au înălțat, împreună cu profesorii însoțitori, rugăciuni de laudă și mulțumire lui Dumnezeu, intonând mai multe imnuri religioase. La final, toți cei prezenți au participat la o agapă, oferită de maicile de la Centrul eparhial.

Pe durata taberei, toți participanții participă la slujbele religioase de la Mănăstirea Timișeni-Șag, dar și la mai multe sesiuni de formare și la workshop-ul Locul și importanța tinerilor în Biserică.

Tabăra de tineret Tradiție și noutate se desfășoară la nivelul fiecărui centru mitropolitan din țară al Patriarhiei Române cu beneficiari din fiecare eparhie – tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Proiectul are ca obiective: familiarizarea tinerilor cu specificul fiecărei zone, cunoașterea culturală și a tradițiilor specific spațiului Ortodoxiei românești, oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor.

Comentarii Facebook


Știri recente