Tabără de Religie pentru un grup de copii din Micherechi (Ungaria)

Un grup de 17 elevi din Micherechi (Méhkerék) – Ungaria a participat la o Tabără de Religie desfășurată la mai multe biserici și mânăstiri din România și în special din Episcopia Severinului și Strehaiei.

Tinerii au fost însoțiți de: Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, Părintelui Protosinghel Visarion Tuderici, Secretarul Eparhial și Ana Ruja, cadru didactic și director Adjunct al Școlii Generale din Micherechi.

La pelerinajul organizat a fost prezentă și o echipă de la emisiunea Ecranul Nostru, a Studioului Teritorial al MTV1, din Seghedin, condusă de Redactor Tiberiu Boca, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Primul popas al programului l-a constituit vizita la noua Catedrală Episcopală din Caransebeș și la sediul acestei Episcopii, unde elevi români din Ungaria s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. De asemenea, tinerii au luat parte și la întâlnirea de 20 de ani a absolvenților Seminarului Teologic din Caransebeș, din promoția 1982-1987.

Programul din prima zi a taberei a mai cuprins o vizită la paraclisul istoric al Mânăstirii Piatra Scrisă, unde copiii au avut ocazia să se închine icoanei Sfintei Treimi pictată în stâncă. Totodată, pelerinii au vizitat și Mânăstirea Sfânta Ana, din Orșova, aparținând Episcopiei Severinului și Strehaiei unde au fost găzduiți pe întreaga perioada a taberei.

În aceeași zi, oaspeții din Ungaria au participat la o croazieră pe Dunăre, din portul Orșova și până la Cazanele Mici, unde se află Mânăstirea Mraconea și chipul sculptat în piatră al regelui Decebal.

În ziua a doua a taberei au fost cuprinse participarea la Sfânta Liturghie de la Mânăstirea Sfânta Ana, vizite la Mânăstirile Vodița, Mraconea și Cerneți, precum și la Catedrala și Reședința Episcopală din Drobeta Turnu Severin, dar și la Muzeul Porților de Fier și vechea Cetate a Severinului.

A treia zi a taberei a consemnat participarea la Sfânta Liturghie din Duminica Tuturor Sfinților. În cursul zilei, elevii au participat la întâlnirea tinerilor ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei. Tema acestei întâlniri a fost despre mărturisitori ai Bisericii Ortodoxe Române în închisorile comuniste.

Cea de-a V-a Tabără de Religie organizată pentru elevii români din Micherechi a reprezentat un prilej de bucurie, de învățare, dar și de relaxare, de sporire a coeziunii de grup și de atașare mai profundă față de valorile Bisericii și Neamului nostru Strămoșesc.

Comentarii Facebook


Știri recente