Tabără de Religie pentru copii din Ungaria

Începând cu data de luni, 21 iunie 2010, un grup de 15 elevi din clasele V-VIII de la Școlile Generale din Giula, Chitighaz și alte localități în care trăiesc români din Ungaria, participă la o tabără de religie în România, fiind însoțiți pe parcursul ei de desfășurare de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Ieri, 21 iunie, grupul copiilor români a fost primit la Reședința Mitropolitană din Timișoara de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, după care a vizitat Catedrala Mitropolitană, în care sunt adăpostite moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș și un frumos muzeu bisericesc, precum și alte Biserici și Mânăstiri din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei: Bisericile din localitățile Sân’Andrei și Carani, de lângă Timișoara și Mânăstirea Pietroasa, de apropierea Lugojului, peste tot fiind întâmpinați cu multă dragoste și afectivitate și având posibilitatea de a desfășura și activități recreative.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei: „În prima zi, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne-am întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului care a primit grupul de copii la Reședința Mitropolitană. În continuare am vizitat alte biserici și mănăstiri din apropierea Timișoarei, cum a fost, de exemplu, Biserica din Sân`Andrei unde copiii au fost întâmpinați de domnul primari și de copiii din părțile locului, îmbrăcați în costume populare. La Sân`Andrei copiii au avut parte de o minunată posibilitate de a se recrea în noua sală de sport din această localitate. În cea de-a doua zi a taberei am oficiat slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Izvorul lui Miron sau Balta Caldă de la Românești, copiii asistând de la început până la sfârșit la această Sfântă Liturghie, după care am vizitat și Mănăstirea de la Luncani din apropierea acestei mănăstiri. Urmează, de asemenea, să ne putem întâlni și cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei care va primi grupul de copii și cu această ocazie vom vizita și Cetatea Devei și Castelul Huniazilor. Consider că după un meritat an de studiu, copilul acesta din clasa a V-a până la clasa a VIII-a oferindu-i-se această posibilitate, nu doar că au de învățat foarte multe lucruri în ceea ce privește identitatea lor sprituală, dar este și o bine meritată răsplată după un an întreg de muncă și nădăjduim cu ajutorul lui Dumnezeu că astfel de tabere vor continua și în viitor”.

În zilele următoare vor fi vizitate alte Biserici și Mânăstiri din zona Făgetului, unde copiii vor face cunoștință cu îndeletniciri românești tradiționale (cum sunt olăritul și sculptura în lemn), dar și vechea Cetate a Devei și Castelul Huniazilor din Hunedoara, fiind primiți și de către Preasfințitul Părinte Episcop Gurie.

Tabăra de religie este posibilă prin sprijinul susținut al Domnului Director Ioan Olteanu, de la Biblioteca Orășenească din Făget și al altor instituții românești, dar și prin sprijin de la Fundația pentru Minoritățile Naționale și Etnice de la Budapesta.

Comentarii Facebook


Știri recente