Tabără de pictură la Mânăstirea „Buna Vestire” Pătrânjeni

Zilele acestea Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul artiștilor si studenților participanți la cea de-a VIII-a ediție a taberei de pictură de la Mănăstirea Pătrânjeni, potrivit reintregirea.ro.

Tabăra de pictură, ce se desfășoară în perioada 01 – 11 august, valorifică o temă ce se adaugă comemorării Sfinților Împărați Constantin și Elena și poartă titlul „Busuiocul – Floarea Împăratului”. Școala de vară este rodul binecuvântat al parteneriatului dintre Centrul de creație și cercetare continuă „Sfântul Evanghelist Luca” din Cluj Napoca și Mănăstirea Buna Vestire de la Pătrânjeni, Județul Alba.

Arta sacră este o chemare adresată oamenilor la un dialog cu Dumnezeu, având la bază spiritualitatea creștină și bucuria cunoașterii Lui, curățenia și sublimul existenței, emoția și frumosul. Prin arta sacră se resacralizează imaginea și se înnobilează realitatea, îndreptând-o înspre transcendent prin diversele și sensibilele ei forme de exprimare.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului este dl profesor Ghenescu Marius Dan, Directorul Centrului de Creație și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca”.

Comentarii Facebook


Știri recente