Tabără de Literatură şi Arte Plastice în localitatea Ocoliş. PS Iustin s-a rugat pentru scriitorii şi artiştii plastici trecuți la Domnul

Episcopul Maramureșului și Sătmarului a fost prezent luni, 4 septembrie 2017, la cea de a XII-a ediţie a Taberei de Literatură şi Arte Plastice Arheus. Cu această ocazie, ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru cei peste 200 de scriitori şi artişti plastici din România. Serviciul religios a fost săvârșit la Troița construită de Ioan Marchiş, organizatorul taberei.

Sub genericul Unire-n cuget şi simţiri, evenimentul are loc în perioada 4-17septembrie 2017 la Casa Marchiş din localitatea maramureșeană Ocoliş. Tabără este organizată sub egida Fundaţiei Arheus.

În cadrul vizitei, Preasfinţia Sa a fost însoţit de Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, şi de Pr. Virgil Jicărean, consilier eparhial pentru patrimoniu şi artă sacră, pictor bisericesc şi iconar, informează Andrei Fărcaş.

După oficierea slujbei,  Preasfințitul Părinte Iustin a oferit sculptorului Ioan Marchiş cea mai înaltă distincţie a Eparhiei, Crucea Voievodală Maramureşeană. Distincția a fost oferită în semn de apreciere pentru activitatea prestigioasă şi competentă de susţinere şi promovare a artei şi culturii creştine.

În cuvântul rostit celor prezenți, PS Iustin a remarcat faptul că Biserica se implică în conservarea și păstrarea culturii și tradiției românești.

Biserica are datoria să recupereze şi să dea viaţă, să salveze o cultură românească creştină. În societatea mall-urilor şi a consumurilor cultura nu mai are loc. Biserica trebuie să salveze şi să recupereze cultura, a spus Preasfinția Sa.

La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a primit în dar o icoană a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe sculptată de Dan Marchiş, fiul sculptorului gazdă.

Comentarii Facebook


Știri recente