Tabără de cultură şi spiritualitate în Vilaller, Spania

Peste 35 de copii şi tineri  din Vilaller, Tomellosso, Santander, Villarrobledo, Valdemoro, Vinaros sunt prezenţi zilele acestea în tabăra de cultură şi spiritualitate de la Vilaller, Spania.  Participanţii beneficiază de cursuri de limba şi literatura română, istorie, tradiţii şi obiceiuri româneşti, dar şi de formare duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale, după cum informează Departamentul de Comunicare al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni.

Activităţile taberei au loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei.

În cuvântul de deschidere, părintele Teofan de la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, Vilaller a mulţumit Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru sprijinul financiar acordat, fără de care aceste tabere nu ar fi avut loc.

Delegaţia IEH, condusă de Oriana Miclea, director al Direcţiei Ştiinţifice de Proiecte şi Programe a dăruit celor prezenţi manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate şi geografia României.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Vilaller face parte dintr-o serie de patru tabere care au loc în perioada 3 – 23 iulie 2016. Prima tabără s-a desfășurat la Faro, Portugalia (3 – 9 iulie). În perioada 10 – 16 iulie 2016 se desfăşoară activităţile taberei de la Mânăstirea „Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Vilaller, Spania, în perioada 15-22 iulie  va avea loc tabăra de la Protopopiatul de Sevilla – Valle de Lecrín, Spania, iar la Centrul de Spiritualitate „Sf. Tereza”, Spania activităţile vor avea loc între 17-23 iulie.

Taberele se adresează în special tinerei generaţii şi sunt realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei.

Comentarii Facebook


Știri recente