Tabără de „Credință și Artă pentru toți” organizată în localitatea Marga

În localitatea Marga se desfășoară în perioada 8 – 13 iulie Tabăra de creație „Credință și Artă pentru toți”.

Tabăra reunește 25 de copii cu vârste între 7 și 14 ani, dintre care aproximativ o treime provin din familii cu risc de excluziune socială.

Evenimentul a ajuns la a 12-a ediție a început luni cu o slujbă de Te Deum oficiată de Părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Printre copiii beneficiari se află și 5 copii de la Centrul de zi ABC din municipiul Reșița care s-au evidențiat prin rezultatele bune obținute la învățătură.

Potrivit Părintelui Mihai Ciucur, „tabăra are un evident caracter de incluziune socială, propunându-și să pună laolaltă copii din medii sociale diferite, dar cu dragoste de învățătură și de Biserică”.

Printre activităţile la care vor participa tinerii la această ediţie a taberei se numără: un atelier de iconografie, un atelier de educație pentru viață și de dezvoltare personală adaptat vârstei copiilor, seri tematice, jocuri și concursuri educative, precum și participarea la un program de formare duhovnicească și la Sfânta Liturghie.

De asemenea, nu vor lipsi drumețiile, discuțiile libere pe diferite teme cu copiii, precum și tradiționalul foc de tabără.

Tabăra se va încheia printr-o slujbă de mulţumire oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian care ve va oferi daruri.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente