Tabăra de creație Izvorul prieteniei

În perioada 22-26 iulie 2013, în localitatea Izvorul Muntelui din județul Neamț, a fost organizată Tabăra de creație „Izvorul prieteniei”. Au participat 21 de copii din Piatra Neamț și Zănești, îndrumați de organizatori și de profesori voluntari, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii au luat parte la jocuri, drumeții, activități de cunoaștere, creație și de natură catehetică. Programul taberei a cuprins rugăciunea de dimineață și de seară, activități de creație și mai ales de recreație. S-a mers în pelerinaj la Mănăstirea „Schimbarea la Față” de pe Muntele Ceahlău, unde s-au intonat cântece religioase, s-a vizitat zona Barajului Bicaz și s-a organizat o plimbare cu vaporașul pe lac.

„Am avut bucuria să vizităm și Durăul, în mod deosebit mănăstirea, unde ne-am închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ne dorim să îmbinăm utilul cu plăcutul și bucuria jocului cu manifestarea credinței, fiindcă vârsta copilăriei le adună pe toate în zâmbetele participanților. Activitatea de creație a cuprins picturi și handmade-uri. Programul taberei a fost flexibil, copiii putând alege să ia parte la ateliere de limbi străine, orientare turistică sau religie. În această serie au participat și doi copii care au interpretat câteva piese clasice la pian”, a spus prof. de religie Mihaela Moncea, de la liceul particular din Piatra Neamț.

Copiii din tabără și-au făcut prieteni și dintre cei mici veniți în stațiunea Izvorul Muntelui alături de părinți sau bunici, astfel încât „Izvorul prieteniei” a legat copiii din întreaga țară. „Copiii s-au simțit foarte bine, le-au plăcut jocurile, fiind antrenați și interesați de acest mod de învățare prin joacă. Ei trebuie încurajați fiindcă sunt buni și trebuie să ajungem la sufletul lor pentru a-și însuși cunoștințele într-un mod temeinic și mai ales plăcut”, a declarat prof. Tatiana Murariu, voluntar în cadrul taberei.

„Această tabără are multă veselie”

Pe viitor, organizatorii taberei își propun serii pentru un efectiv mai mare de copii, participanții fiind motivați atât de frumusețea locului, de posibilitatea de a vizita zona Lacului Bicaz, a Lacului Roșu, a mănăstirilor nemțene și a caselor memoriale din județul Neamț. Tabăra „Izvorul prieteniei” este organizată în Parcul Național Ceahlău într-un cadru natural atractiv și oferă activități specifice, dar și surprize din partea organizatorilor. Copiii au fost deosebit de încântați de activitățile taberei, dar și de locurile vizitate. Iulia Căliman, 12 ani, din Zănești – Neamț: „Urcușul e dificil, dar spectaculos. După ce am ajuns în vârf, am transmis prietenilor mei un gând de invitație la această tabără pentru că merită”. Teodora Roșu, 8 ani, din Piatra Neamț: „Mi-am făcut autoportretul, ajutată de doamna profesoară Tatiana. E pentru prima dată când m-am desenat. Am făcut mai întâi schița peste care am așezat umbre și lumini, iar la final le-am semnat pentru a le expune la vernisajul taberei. A fost amuzant și distractiv. O să îmi învăț și prietenii de acasă să facă astfel de tablouri”. Teodor Cosma, 15 ani, din Piatra Neamț. „Această tabără are multă veselie și mi-a adus împlinirea unei dorințe mai vechi, aceea de a ajunge în vârful Muntelui Ceahlău. M-au impresionat peisajul și schitul de pe munte. La fel de mult mi-a plăcut și drumeția din Durău, pentru că icoana Maicii Domnului oferă liniște și un sentiment pe care nu-l poți reda în cuvinte”.

Comentarii Facebook


Știri recente