Tabăra de creație de la Filioara a ajuns la cea de a 20-a ediție: Peste 150 de tineri au participat anul acesta

Săptămâna trecută s-a încheiat cea de a 20-a ediției a Taberei de creație „Dăruind vei dobândi” de la Filioara, județul Neamț, organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Iași. Având ca temă „Tinerețea, timpul marilor alegeri”, ediția de anul acesta a marcat împlinirea a 20 de ani de activitate cu și pentru tinerii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Anul acesta, la tabăra de la Filioara au participat peste 150 de tineri, care au avut oportunitatea la diferite ateliere pe tema adicției și a patimilor. Totodată, au fost organizate ateliere de prim-ajutor, dans și practică liturgică.

„Nu au lipsit nici momentele de rugăciune, jocuri sportive în aer liber, program recreativ specific zilelor de tabără, dar şi dialog sub formă de conferință având ca invitați pe poetul Valeriu Tănase şi colonelul Petru Nica”, a declarat Prof. Andrei Irina, unul dintre coordonatorii taberei.

De asemenea, în timpul atelierelor, voluntarii ASCOR care studiază medicina la Iași au oferit asistență medicală vârstnicilor din comuna Agapia.

„Misiunea cu tinerii bisericii este un deziderat indispensabil pentru viitorul activ al Bisericii. Conștiința creștină, precum și responsabilitatea valorilor însușite ne îndeamnă într-un mod imperativ să contribuim la formarea simplă, constantă și asumată a tinerilor ce trebuie să devină, într-un mod cât mai real cu putință, mlădițe vii în Trupul lui Hristos”, a declarat Pr. Dumitru Irina, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Filioara.

Doamne, te rog să îi ajuţi pe membrii ASCOR Iaşi să poată să ne mai facă tabără aici la Biserica din Filioara. Va fi tristă tabăra când vor pleca, dar ei mai organizează şi în alte parohii. Doamne ajută-i! (Scrisoare către Dumnezeu, participant 9 ani)

Tabăra de la Filioara a fost înființată în anul 2002 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Foto credit: ASCOR Iași / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente