Tabără de copii la schitul Măgureni

În perioada 15-20 iulie 2013, la schitul Măgureni din Munții Orăștiei s-a organizat o tabără de copii, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani. Maicile, împreună cu Părintele Nectarie, duhovnicul schitului, s-au făcut copii timp de 6 zile, din dorința de a imprima celor prezenți câte ceva din atmosfera mănăstirească a duhului de rugăciune, prin prezența activă a copiilor la slujbe, prin cuvintele de folos rostite cu dragoste, din inimă, de către duhovnicul locului, și prin muncă specifică sezonului (grădinărit, adunat fân, cules afine), după cum ne-a mărturisit Monahia Maria.

Dacă în primele două zile timpul a fost mohorât și ploios, începând de miercuri soarele și-a revărsat generos căldura, spre bucuria tuturor. S-a mers în drumeție pe vârful Godeanu, s-au încins jocuri, a avut loc un concurs (s-au dat premii și diplome) și diferite activități creștine și recreative, iar la final totul s-a terminat cu nelipsitul foc de tabără. În ultima zi, cu ocazia prăznuirii Sfântului slăvit Prooroc Ilie, s-au bucurat cu toții de prezența în mijlocul lor a Părintelui exarh Visarion Neag care, pentru puțin timp a fost înconjurat și el de atmosfera de voioșie specifică taberei. Copiii, în număr de 30, s-au despărțit voioși și bucuroși, sub privirile calde ale maicilor și ale părinților care nu îi văzuseră de aproape o săptămână, cu gândul că poate, la anul, se vor revedea.

Liniștea s-a revărsat apoi din nou peste schit, maicile continuându-și programul de slujbe și ascultări specifice și atât de necesare pe calea desăvârșirii; căci doar așa, trăind unul lângă altul și împărțind (împărtășind) totul, și bine și greu, poți să te desăvârșești în iubirea pentru aproapele. Ceea ce a rămas în urma taberei este ideea că un suflet de copil este ca o floare de crin, ca un mărgăritar prețios, pe care, dacă nu îl dobândești, nu poți intra în Împărăția cea de sus.

Comentarii Facebook


Știri recente