Tabăra de catehizare de la Mănăstirea Strâmba, la final

Ultima serie a taberei de catehizare din acest an de la Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj, a avut loc în perioada 28 iulie – 2 august. La aceasta au participat 48 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 9-19 ani din Episcopia Sălajului și din alte zone ale țării, informează „Ziarul Lumina”.

Copii și tineri cu vârste cuprinse între 9-19 ani din Episcopia Sălajului, din parohiile Rus, Jibou, Cozniciu, Brebi, Prodănești, dar și din alte zone ale țării, precum Cluj, Timișoara, Oradea, Protopopiatul Lehliu Gară – Călărași din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, au participat în tabăra de catehizare de la Mănăstirea Strâmba, aceasta fiind ultima serie din acest an.

Copiii au fost însoțiți de preoții Alexandru Bande de la Parohia Rus, Bogdan Iamandi și Florin Titeică de la Protopopiatul Lehliu-Gară și asistenta-socială Elena Marinaș.

„Starețul așezământului monahal, arhimandritul Grighentie Oțelea, a alcătuit un program variat cuprinzând: participarea la sfintele slujbe, ore de cateheză, jocuri, concursuri și o excursie în afara mănăstirii, care le-a plăcut foarte mult copiilor și care i-a făcut să mărturisească faptul că timpul a fost prea scurt și a trecut foarte repede”, a precizat preotul coordonator Alexandru Bande.

La orele de cateheză au fost prezentate temele „Taina Spovedaniei” și „Taina Împărtășaniei”, de către preotul Alexandru Bande de la Parohia Rus, iar părintele Bogdan Iamandi de la Protopopiatul Lehliu-Gară le-a vorbit copiilor despre jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni. De asemenea, copiii au participat la diferite jocuri, au învățat pricesne în cinstea Maicii Domnului, au învățat să confecționeze cruciulițe, care au fost sfințite, iar copiii le-au păstrat ca amintire. De asemenea, a fost organizat și un concurs de toacă cu ajutorul părintelui Acachie, concurs de care copiii au fost foarte încântați.

Școală de cultură și spiritualitate

Joi 31, starețul mănăstirii, arhim. Grighentie Oțelea a organizat o excursie, prilej cu care copiii au vizitat Muzeul de Istorie Sălaj, Catedrala „Sfânta Vinere” din Zalău, Mănăstirea Bic, Sălaj, apoi copiii au avut un program de relaxare la Băile Boghiș.

„Vineri, toți copiii participanți la tabără și-au mărturisit păcatele în Taina Spovedaniei, după care, în cadrul Sfintei Liturghii au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului de către părintele Florin Titeică. La sfârșitul taberei, după săvârșirea cinstitului Paraclis al Maicii Domnului și a Tainei Sfântului Maslu, în prezența a numeroși credincioși, fiecare copil a fost premiat cu o diploma și cadouri frumoase de către preacuviosul părinte stareț Grighentie”, a precizat preotul coordonator Alexandru Bande.

Tabăra s-a încheiat cu un foc de tabără, în jurul căruia copiii au cântat și și-au exprimat bucuria de a fi prezenți în vacanță la Mănăstirea Strâmba. De asemenea, copiii și-au exprimat impresiile referitoare la tabără: „Mi-a plăcut mult în tabără la Mănăstirea Strâmba, unde am fost pentru prima dată și cu siguranță vreau să vin și la anul” (Alexandra Dănilă clasa a VII-a Parohia Rus); „Părintele stareț este prieten al tuturor copiilor de aceea îl iubesc mult” (Sebastian Pîclișan, Timișoara); „E prea scurt timpul, ar trebui ca tabăra să fie de două săptămâni, vreau ca și la anul să particip” (Vlad Maxim, clasa a VI-a, Parohia Rus); „Am bătut pentru prima oară în viața mea toaca, mi s-a părut deosebit” (Pop Flaviu, clasa a VII-a, Parohia Rus); „Mulțumim părintelui stareț pentru toată dragostea cu care ne primește în fiecare an la mănăstire, unde ne simțim ca acasă și ne rugă la Dumnezeu să-i dea putere și sănătate și să aibă mereu grijă de noi” (Maria Bande, clasa VII-a, Parohia Rus); „Prin strădania preacuviosului părinte stareț Grighentie, Mănăstirea Strâmba a devenit din nou o școală de cultură și spiritualitate, unde un mare număr de tineri descoperă tainele credinței în Dumnezeu. Mănăstirea Strâmba este prea departe de noi ca să putem veni de câte ori dorim” (Elena Marinaș, asistent social, Lehliu Gară-Călărași).

Comentarii Facebook


Știri recente