Tabără creștină organizată de Parohia Înălțarea Domnului din Târgu Lăpuș

Aproape 200 de tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, dar și din Cluj, Bistrița și Oradea au participat, în perioada 8-19 iulie la tabăra creștină „Dragoste și prietenie” organizată de Parohia „Înălțarea Domnului” din Târgu Lăpuș, informează TRINITAS TV.

Aflată la a IX-a ediție, tabăra s-a desfășurat în trei serii la Cabana de pe Valea Bradului, aparținând Ocolului Silvic Groșii Țibleșului. Tinerii din ultima serie au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care a urcat alături de ei pe munte, până la cota 1840.

Odată ajunși, tinerii se așează la masă, nu înainte de a rosti împreună rugăciunea.

Parohia „Înălțarea Domnului” din Târgu Lăpuș a colaborat în organizarea taberei cu Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Petru Rareș”. Programul a cuprins, pentru fiecare serie, discuții și cateheze, momente de rugăciune, activități sportive, concursuri, drumeții, foc de tabără și diverse activități pentru cultivarea abilităților practice.

Tema taberei din acest an a fost „Bucuria de a fi creștin”. Timp de patru zile, copiii și-au făcut prieteni noi și au participat cu entuziasm la toate activitățile.

Copiii au primit din partea Preasfințitului Părinte Iustin iconițe, iar din partea organizatorilor, diplome de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente