Tabără catehetică la Lodi – Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, copiii comunității ortodoxe române din Lodi – Italia, sub îndrumarea și supravegherea Părintelui paroh Nicolae și a doamnei preotese Simona C., au efectuat o excursie în zona muntoasă a Platoului Văii Imagna – Fuipiano, după cum informează site-ul episcopia-italiei.it.

După ziua de luni, în care ne-am repartizat în camere și am făcut prima incursiune în natură, marți am propus, spre încântarea celor mici, câteva ore la piscină la băile Termale Omobono, aflate la numai câțiva kilometri. După masă, am vizitat biserica din grota de la ornabusa, loc unde Papa Ioan al XXIII-lea se ruga adesea, fiind din părțile locului. Miercuri a fost o zi dedicată unui program de pictură pe sticlă în aer liber, iar seara ne-am reunit în discuții pe tema parabolei „Fiului risipitor”. Am punctat diversele învățăminte ale parabolei, iar copiii au folosit adesea, în zilele următoare, citate din parabolă adaptate anumitor situații prezente – lucru care le este specific vârstei și care a arătat în mod cert că discuția nu a trecut neînțeleasă. Joi, încă de dimineață, copiii au avut posibilitatea să călărească prin pădure (mulți au fost la prima lor experiență de acest gen), după care am luat masa pe malul râului de munte – obiect al distracției și bucuriei de vară; seara ne-am adunat cu toții (între timp s-au mai adăugat părinți care și-au permis o zi de vacanță) în jurul unui foc de tabără memorabil, de care s-au bucurat inclusiv localnicii. Am fost îmbiați de gazda noastră cu biscuiți de casă și ceai de melisă specific zonei. Ziua de vineri am trăit-o din plin împachetând, făcând o ultimă plimbare pe poteca din pădure și vizitând muzeul din localitate și fabrica de brânză din zonă unde copiii au pregătit prima lor bucățică de brânză, pe care au și dus-o acasă ca mărturie”, a precizat doamna preoteasă Simona C.

Duminică, 14 iulie 2013, după Sfântă Liturghie, copiii au putut servi masa împreună cu părinții, iar la final, cu ajutorul videoproiectorului, au putut viziona fotografiile realizate în timpul excursiei.

Comentarii Facebook


Știri recente