Tabăra Bucuria de a fi tânăr, pentru tineri bistrițeni

Zeci de tineri din județul Bistrița-Năsăud au luat parte din 28 iulie și până pe 1 august la cea de-a doua ediție a taberei „Bucuria de a fi tânărââ, de la Colibița, județul Bistrița Năsăud, organizată de Asociația Tinerilor Creștin Ortodocși din protopopiatele Bistrița, Năsăud și Beclean, informează „Ziarul Lumina”.

Tinerii participanți au împletit rugăciunea cu munca, au reușit să-și facă prieteni noi, iar după mărturiile lor, s-au apropiat mai mult de Dumnezeu. La buna desfășurare a taberei au contribuit 14 voluntari care au fost mereu printre tineri, îndrumându-i prin discuțiile tematice purtate cu aceștia și participând alături de ei la diferitele jocuri și activități practice.

Potrivit coordonatoarei taberei, Anca Rus, în prima zi, luni 28 iulie, tinerii au participat la diverse jocuri, legând astfel prietenii, au avut loc discuții pe grupuri de vârstă, cu referire la implicarea tinerilor în viața Bisericii și despre importanța Bisericii în viața lor. La finalul discuțiilor, tinerii au adresat întrebări preotului prezent în tabără, Alin Pop. Pe parcursul celor cinci zile, tinerii și-au dezvoltat abilitățile practice și artistice prin ateliere de teatru, chitară, decorațiuni textile, gastronomie, quilling, prim-ajutor, atelier de toacă și cerc de lectură.

În ziua de marți, tinerii s-au bucurat de prezența protosinghelului Gavriil, duhovnicul Mănăstirii Piatra Fântânele, județul Bistrița Năsăud, care le-a oferit sfaturi duhovnicești. În aceeași zi, tinerii au făcut o drumeție spre izvorul de apă minerală Borcut, locul unde Ioan Hăbălău, parohul din satul Colibița, le-a povestit excursioniștilor mai multe legende ale zonei.

În următoarea zi de tabără, tinerii au primit vizita protopopului Alexandru Vidican, care le-a împărtășit tinerilor din experiența sa duhovnicească, oferindu-le răspunsuri la întrebările lor. De asemenea, tinerii au învățat de la trei maici venite de la Mănăstirea Piatra Fântânele, tehnica icoanelor litografiate și să împletească cruciulițe.

Activități catehetice

Joi a avut loc „Marele Joc”, o activitate care i-a învățat pe participanți să lucreze în echipă. În după-masa aceleiași zile, tinerii au primit vizita arhimandritului Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu Paisie Pașcu, duhovnicul Mănăstirii Strâmba și Teofan Timiș, duhovnicul Mănăstirii Salva, din județul Bistrița Năsăud. După cuvântul de învățătură, tinerii au susținut un program artistic și au expus icoane, cruciulițe, pictură și modelaj. Tinerii s-au spovedit, împărtășindu-se vineri la Sfânta Liturghie, oficiată la biserica din sat de părintele Alin Pop, preotul însoțitor al taberei, împreună cu parohul din satul Colibița, Ioan Hăbălău. Ultima seară s-a încheiat cu tradiționalul foc de tabără.

„Scopul acestei tabere a fost îmbinarea activităților liturgice cu cele catehetice, urmărind dezvoltarea abilităților de comunicare, artistice și practice prin jocuri sportiv-recreative, ateliere și grupuri de discuții. În urma taberei, aceste obiective au fost atinse, întrucât s-a văzut o schimbare în fiecare dintre cei prezenți în tabăra de vară de la Colibița, iar bucuria de a fi tânăr în Hristos este bucuria ce poate conduce lumea spre bine”, a declarat coordonatoarea taberei, Anca Rus.

Comentarii Facebook


Știri recente