Tabăra „Aripile copilăriei” în Parohia Humosu

În Parohia Humosu, comuna Sireţel, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi, s-a desfăşurat în perioada 06-07 septembrie 2015, a treia ediţie a Taberei de vară Aripile copilăriei, după cum informează doxologia.ro

Programul s-a adresat celor 70 de copii din localitate şi a fost organizat în colaborare cu un grup de tineri din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Paşcani. După Sfânta Liturghie din ziua de 6 septembrie, participanţii au fost împărţiţi pe grupe în funcţie de vârsta fiecăruia.

În continuare, s-au iniţiat mai multe ateliere de lucru: muzică, pictură, decoraţiuni, gastronomie, hand-made, oratorie, teatru şi dans. Seara s-a încheiat cu rostirea rugăciunilor în biserica parohială. A doua zi, s-au desfăşurat diferite jocuri distractive, s-au expus lucrările realizate şi a avut loc un concurs de karaoke, unde au participat copii de vârste diferite. Părintele paroh Ailincăi Ionuţ a premiat câştigătorii concursului Tombola Vacanţei, la care au participat copii care au venit în această vară la Sfânta Liturghie. Tabăra s-a încheiat cu un frumos foc de tabără, în jurul căruia s-a dansat şi s-au intonat diferite cântece.

„Sunt foarte bucuroasă că am participat anul acesta la tabără. Am simţit în aceste zile că aparţin unei mari familii, care este Biserica lui Hristos”, a mărturisit Carolina, 19 ani.

„Ne-am jucat, ne-am rugat şi am cântat. Abia aştept tabăra de la anul“, a spus Andrei, 10 ani.

„A devenit o tradiţie această tabără în parohia noastră. Ne dorim să arătăm tinerilor noştri ce înseamnă să te bucuri alături de Hristos”, a afirmat părintele Ionuţ Ailincăi, parohul bisericii din Humosu.

Comentarii Facebook


Știri recente