Tabăra Apă din Piatră în Mitropolia Basarabiei

Și în acest an, în luna iulie, în Mitropolia Basarabiei s-a desfășurat tabăra de spiritualitate pentru tineri „Apă din Piatră”. Tinerii participanți s-au bucurat și de această dată de prezența voluntarilor misionari din partea Centrului Misionar Creștin Ortodox din SUA (OCMC), informează „Ziarul Lumina”.

Organizată de Asociația de Spiritualitate și Cultură Românească „UNITATE” din cadrul Mitropoliei Basarabiei, cea de-a treia ediție a taberei a întrunit 33 de adolescenți la Centrul de Instruire și Agrement „Moldtelecom” din Ivancea, raionul Orhei, și a avut tematica „Tinerețea – temelia credinței”. Sprijinul Centrului Misionar Creștin Ortodox din SUA a fost nelipsit și anul acesta prin prezența a patru voluntari misionari care au avut rolul de animatori în cadrul taberei.

Timp de 5 zile, tinerii au participat la numeroase activități precum ateliere de muzică, dans, socializare, acordare a primului ajutor, discuții tematice cu preoți, seară de film, precum și excursii la mănăstirile din zonă. În ziua de duminică, aceștia au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Antonie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, la Biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din orașul Orhei. De asemenea, tinerii s-au bucurat de o întâlnire tematică cu PS Antonie, în cadrul căreia au avut posibilitatea să-i adreseze întrebări, dar și să primească sfaturi utile. Preasfinția Sa i-a vizitat pe tineri și la încheierea taberei, când le-a înmânat diplome de participare. „Tinerii sunt viitorul Bisericii noastre și noi avem datoria să-i ajutăm să devină creștini buni. De aceea, ne bucurăm de organizarea unor astfel de tabere în mitropolia noastră și le suntem recunoscători organizatorilor pentru implicarea și străduința lor. Tinerii de aici mi-au mărturisit că îi interesează stilul de viață ortodox și că pleacă de aici hrăniți spiritual, ceea ce este îmbucurător. Nădăjduim că, la întoarcerea la casele lor, ei o să-i aprindă și pe alții de dragostea pentru Hristos”, a precizat Preasfințitul Părinte Antonie.

De asemenea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Mitropolitul Basarabiei, PS Antonie a gratificat-o pe Leslie Hansard, conducătoarea echipei de misionari ai OCMC din acest an, cu distincția „Crucea pentru mireni” și a mulțumit întregii echipe pentru efortul de a veni în Moldova și de a împărtăși din experiența lor ortodocșilor basarabeni. „Ne bucurăm că și anul acesta voluntari din partea OCMC au avut posibilitatea să participe, în calitate de animatori, la tabăra „Apă din Piatră”. Ca de fiecare dată, experiența interacțiunii cu tinerii basarabeni a fost deosebită. Suntem deja la a treia ediție și putem spune că temelia acestei lucrări binecuvântate cu tinerii este statornică și începe să dea roade”, a specificat Leslie Hansard.

Organizarea ediției din acest an a fost posibilă și datorită sprijinului acordat și de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente