Sute de tulceni la hramul Catedralei Episcopale ,,Sfântului Nicolae“ din localitate

Cu prilejul hramului Catedralei Episcopale Sfântul Nicolae din Tulcea a avut loc un program liturgic-social care să marcheze cu cinste această importantă sărbătoare a municipiului, ne-a precizat părintele Felix Neculai, consilier cultural.

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii,  însoțit de preoții de la Catedrala Episcopală,  a fost prezent la Căminul pentru vârstnici Sfântul Nectarie şi la Centrele de copii Cristian şi Cocori II din municipiul Tulcea unde a oferit pachete sociale și daruri.

În ziua hramului, marți, 6 decembrie 2016, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinția Sa, înconjurat de un numeros sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit credincioşilor despre exemplul credinţei puternice şi neclintite a Sfântul Ierarh Nicolae în faţa învăţăturilor greşite, despre bucuria dăruirii de sine, dar şi despre necesitatea practicării milosteniei astăzi, ca virtute creştină ce conduce spre cer.

La Sfânta Liturghie alături de credincioșii tulceni au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii locașului de cult, trecuți la Domnul. De asemenea, ierarhul a săvârșit și o slujbă de sănătate, pentru toți ostenitorii și binefăcătorii catedralei.

Cu prilejul hramului, a fost așezată spre închinare şi una dintre cele mai vechi icoane de factură rusească, reprezentând pe Sfântul Nicolae şi scene din viaţa sa, aflate în patrimoniul Episcopiei Tulcii.

La final, au fost oferite creștinilor 600 de pachete cu alimente, iar copiilor de la cantina Sfântului Nicolae, care funcţionează lângă Catedrala Episcopală, li s-au oferit daruri de haine noi şi rechizite şcolare.

Comentarii Facebook


Știri recente