Sute de pelerini pe Dealul Patriarhiei cu o zi înainte de începerea manifestărilor dedicate Sf. Dimitrie

Câteva sute de pelerini se aflau deja la rândul format joi după-amiază pe Dealul Patriarhiei, cu o zi înainte de a începe manifestările dedicate sărbătorii Ocrotitorului Bucureștilor.

Vremea deosebit de caldă, care se va menține și în următoarele zile, a favorizat prezența credincioșilor pe „Colina Bucuriei” în număr mare. Ei au venit cu flori pentru Sfântul Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor, care va fi sărbătorit pe 27 octombrie.

Credincioși cu flori în mâini așteptând să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Credincioșii au adus cinstire moaștelor Sfântului Dimitrie care se vor afla în Catedrală până vineri la amiază.

Pelerini la moaștele Sfântului Dimitrie. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Pe Dealul Patriarhiei au avut loc astăzi ultimele pregătiri de hram. Scena altarului de vară a fost împodobită cu flori și cetină.

Altarul de vară al Catedralei pregătit pentru sărbătoarea Sfântului Dimitrie. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Vineri vor fi purtate în procesiune moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou împreună cu cele ale Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș și ale Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail.

Procesiunea „Calea Sfinților” reprezintă începutul celui mai mare pelerinaj anual din capitală dedicat Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Momentul central va fi Sfânta Liturghie de duminică, urmată de proclamarea canonizării Sfântului Ierarh Dionisie.

Dintre manifestările ce urmează amintim Festivalul-Concurs „Lăudați pe Domnul” de la Palatul Patriarhiei. Vor participa trei coruri renumite, între care și Corul Parohiei Irești, cunoscut pentru prestația de la Românii au Talent.


Citește și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…