Sute de fotografii etnografice ale unor artiști din țară și străinătate sunt expuse la Cluj

Peste 200 de fotografii etnografice sunt expuse începând de miercuri la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Imaginile surprind momente din viața comunităților sătești de români, maghiari, romi, secui, ceangăi și sași din România și au fost realizate în cadrul concursului „Fotografia – Document Etnografic”.

Competiția, ajunsă la ediția a XVII-a, a avut patru secțiuni: fotografie de autor cu temă liberă etnografică, fotografie cu tema „Pridvorul” și reproducere după fotografie veche. Anul acesta au participat 50 de fotografi din România, Serbia și Polonia.

La Editura Tradiții Clujene a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj se pregătește și un album foto intitulat „Fotografia-document etnografic 15/16”. Acesta va reuni cele mai reprezentative lucrări de la edițiile din 2018 și 2019 ale concursului.

Trofeul „Carol Popp de Szathmáry” ADELA LIA RUSU (Oradea), pentru lucrarea Sufletul lutului. Foto credit: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Expoziția este deschisă până în data de 14 februarie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Concursul „Fotografia – Document Etnografic” este derulat anual de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și Asociația ArtImage.

Până acum, proiectul a fost prezentat  în peste 20 de orașe din România, dar și în țări precum: Polonia, Serbia, Ungaria, Franța, Italia și Canada.

Foto credit: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Comentarii Facebook


Știri recente