Sute de credincioși s-au rugat împreună cu IPS Pimen la hramul Mănăstirii Slatina

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit duminica aceasta la Mănăstirea Slatina cu prilejul hramului așezământului monahal: Schimbarea la față a Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii din 6 august 2017 doi ieromonahi au fost ridicați la treapta de protosingheli. La eveniment au participat sute de credincioși, preoți, stareți și starețe din Bucovina.

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Pimen a vorbit despre semnificațiile praznicului Schimbării la Față.

Mântuitorul Se schimbă la Față ca să încredințeze pe Sfinții Apostoli că este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, purtător de trup omenesc îmbrăcat în lumina harului dumnezeiesc, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul a explicat că prin Transfigurarea Mântuitorului înțelegem cum va fi omul în împărăția cerurilor: într-o stare de lumină și de bucurie. IPS Pimen a îndemnat pe cei prezenți la lucrare neîncetată prin rugăciune și paza gândurilor pentru dobândirea mântuirii.


Mănăstirea Slatina este ctitoria voievodului Alexandru Lăpuşneanu.  A fost construită din piatră brută, între anii 1552-1564. După cronica vremii, sfinţirea locaşului a avut loc în 14 oct 1558. Voievodul ctitor a adus în mănăstire capul Sfântului Grigorie Teologul, așezat în prezent pentru închinare în latura stângă a Sfântului Altar.

Comentarii Facebook


Știri recente