Sute de credincioși prezenți la hramul Mănăstirii Văleni

Mănăstirea Văleni și-a sărbătorit în data de 5 iunie 2017 hramul. La slujbă au participat sute de credincioși din cuprinsul județului Argeș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a subliniat importanța și semnificația sărbătorii. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnul Sfintei Cruci și despre pomenirea Sfintei Treimi, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul evenimentului, a fost săvârșită slujba parastasului pentru toți ctitorii mănăstirii trecuți la cele veșnice.


Mănăstirea Văleni este situată pe Valea Topologului, la o distanță de 20 de km față de orașul Curtea de Argeș.

Între anii 1691-1692,  Zaharia Grădișteanu, pe numele său de călugăr Zosima schimonahul, a construit o biserică de lemn cu hramul Sfânta Treime, întemeind o obște de călugări care a funcționat vreme de un secol.

Arhiereul Ghenadie al II-lea al Argeșului zidește, între 1883-1884, o nouă biserică și, o data cu ea, clopotnița și chiliile pentru personal. Din nefericire, biserica este distrusă în urma unui cutremur.

Aceeași soartă o are și a treia biserica, cosntruită de preotul Iosif, maica Fevronia si soborul mănăstirii, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, aceasta fiind prăbușită la cutremurul din 1940. Între anii 1941-1955, lăcașul de cult este este rezidit din temelii.

Comentarii Facebook


Știri recente