Sute de credincioși au primit binecuvântarea ierarhilor prezenți la hramul Catedralei din Iași

Hramul istoric al Catedralei Mitropolitane din Iași a fost serbat joi, 2 februarie 2017, în ziua Întâmpinării Domnului, notează doxologia.ro.

În această zi de sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu: Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor și Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Sanctus al Catedralei, dirijat de dr. Costel Mirel Nechita.

După citirea textului evanghelic rânduit, Părintele Mitropolit Teofan a descris în cuvântul rostit semnificațiile praznicului serbat.

Ne minunăm și dăm slavă lui Dumnezeu pentru că L-a trimis pe Fiul Său în lume, iar la patruzeci de zile după naștere Acesta este adus de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și de bătrânul Iosif la templul din Ierusalim. Este Praznicul Întâmpinării Domnului, hramul acestei  Sfinte Catedrale și chemarea adresată tuturor oamenilor să-l primească pe Dumnezeu în casa lor, pentru ca ei să fie primiți în Casa lui Dumnezeu., a subliniat ierarhul.

La slujbă au participat sute de credincioși ieșeni, care au primit la final binecuvântarea ierarhilor.

Comentarii Facebook


Știri recente