Sute de copii și-au serbat ziua la centrele eparhiale din Galați. IPS Casian s-a rugat împreună cu cei mici și le-a oferit daruri

Ziua Internaţională a Copilului a fost serbată la Galați în două centre reprezentative ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos: Aşezământul filantropic Sfântul Vasile cel Mare și Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent alături de sutele de copii care au participat la activitățile recreative din 1 iunie 2017, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, Chiriarhul a îndemnat la trăirea creștină în comuniunea familiei.

Familia să privească spre copil ca spre o icoană, iar copiii să privească spre braţele mamei şi ale tatălui, ca spre braţele lui Dumnezeu, şi aşa vom putea fi ca într-o familie unită, a transmis Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul Aşezământului filantropic eparhial Sfântul Vasile cel Mare, activităţile religioase, culturale, artistice şi educaţionale, s-au desfășurat sub titulatura Ziua Porţilor Deschise.

Programul a cuprins ateliere de creaţie, în care cei mici au avut ocazia să privească și să lucreze chiar ei piese de broderie, metaniere și icoane. La eveniment au participat peste 400 copii însoţiţi de părinţi şi cadre didactice.

IPS Casian a intrat în dialog cu cei mici şi a rostit împreună cu ei rugăciuni pentru părinţi şi pentru binele copiilor din întreaga lume. Ierarhul le-a oferit în dar dulciuri şi iconiţe.

În grădina Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, a avut loc un spectacol dedicat copiilor, cu programe artistice interpretate de grupuri de tineri din eparhie, după cum urmează:

  • Grupul catehetic Hristos împărtăşit copiilor din Parohia Bărăganu, judeţul Brăila, a pus în scenă piese de teatru şi a prezentat dansuri tradiţionale româneşti;
  • Grupul folcloric Doina Bucuriei din Parohia Brătuleşti, judeţul Galaţi, a interpretat cântece şi dansuri populare;
  • Ansamblul folcloric Cununiţa Satului din Parohia Lieşti, judeţul Galaţi, a prezentat dansuri populare, cântece corale şi interpretări individuale de cântece vechi tradiţionale;
  • Evenimentul s-a încheiat cu un recital al elevilor de la Şcoala de Artă din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi.

La Muzeul eparhial au fost prezenţi peste 700 de copii însoțiți de părinţii lor. Ei au primit la final dulciuri, fructe şi iconiţe.

Activităţi similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi de la parohiile Sfântul Ierarh Spiridon şi Sfântul Antonie cel Mare din Galaţi, la grădiniţa Familia din Brăila şi la grădiniţa parohială din localitatea Ireasca, județul Galaţi.

Comentarii Facebook


Știri recente