Sute de bănățeni s-au rugat în prima zi a anului împreună cu Mitropolitul Ioan

Sute de bănățeni s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioan în prima zi a anului 2019. 

Credincioșii din Banat au participat, în noaptea dintre ani, la Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, slujbă oficiată de Părintele Mitropolit Ioan în Catedrala din Timișoara.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt referitor la însemnătatea pe care Biserica o acordă timpului, ca dar al lui Dumnezeu şi cadru de împlinire a voii Sale.

În ziua de Anul Nou, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea împrejur cea după trup a Domnului şi face pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, la Catedrala Mitropolitană din urbea de pe Bega, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a săvârșit Sfânta Liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, condus de părintele Dan Dragomir, informează Mitropolia Banatului.

După Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenţi o omilie despre multiplele semnificaţii duhovniceşti ale zilei.

Cu prilejul începutului anului nou civil, Chiriarhul Banatului a transmis, la final, tuturor credincioșilor urări de sănătate și un an roditor în ceea ce privește săvârșirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…