Susţine şi tu campania de Crăciun „În brațele mamei!” demarată în Mitropolia Basarabiei

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”.

Desfășurată pentru al optulea an consecutiv, campania este o ocazie „să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a crește alături de mamă”, anunţă organizatorii.

Beneficiari

Beneficiarii campaniei sunt mamele orfane, minore și din alte categorii de risc susținute în programul „În brațele mamei”.

 „În această campanie, fiecare dintre noi îşi poate organiza propriul scenariu de fapte bune: cu membrii familiei sau alături de colegii de muncă”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

Cum donez?

În cadrul campaniei, atât în Moldova, cât şi în diaspora, vor fi organizate o serie de acţiuni pentru colectarea de fonduri sau bunuri necesare.

Susţinătorii campaniei vor avea ocazia să cunoască poveştile de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză, precum şi istorii de succes.

Diaconia îndeamnă doritorii de a sprijini această cauză prin iniţiative proprii să se alăture campaniei.

„Donează prin edonaţii sau  printr-un  SMS la numărul scurt  9004 sau apel 0 9000 9004 (Moldtelecom și Unite) suma unei donații 25 lei”, îndeamnă organizatorii.

Mai multe informaţii despre campanie pe site-ul oficial al Misiunii Diaconia.

Rezultatele campaniei precedente

Până în prezent,  în programul „În brațele mamei” au beneficiat de asistență 107 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză.

În acest an, 17 mame au primit asistență rezidențială și altele 10 în comunitate.

Pentru fiecare caz echipa asigură soluționarea completă: de la prevenirea abandonului, până la reintegrarea în comunitate.

Grație implicării voluntarilor, donatorilor și partenerilor campaniei,  în ediţia 2017 a campaniei de Crăciun au fost adunați peste 150 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca o 100 de zile de siguranță  pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal.

Foto credit: Public Domain

Comentarii Facebook


Știri recente