Sustenabilitate pentru proiectul Masa Bucuriei

La Centrul Național pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române a avut loc miercuri, 21 august 2013, atelierul de sustenabilitate „Masa Bucuriei – Dar din dar se face rai”, în care a fost evaluată activitatea din cadrul proiectului național „Masa Bucuriei”, informează Ziarul Lumina.

Proiectul național „Masa Bucuriei” este implementat în 13 eparhii din țară de către Patriarhia Română, împreună cu rețeaua de magazine Selgros Cash and Cary din orașele României. Acest proiect se desfășoară, de la sfârșitul anului 2008, în sprijinul familiilor nevoiașe. Miercuri a avut loc un atelier de sustenabilitate pentru acest proiect, la care au participat consilierii coordonatori de la Centrele eparhiale din cele 13 eparhii unde este implementat.

„Întâlnirea face parte dintr-un cadru de evenimente de sustenabilitate care se desfășoară în cadrul mai general al proiectului «FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social» și are ca scop evaluarea din perspectiva beneficiarilor proiectului «Masa Bucuriei» care, începând de la sfârșitul anului 2008, se desfășoară neîntrerupt până astăzi și a adus multă bucurie celor care au nevoie de ajutor. Atelierul este o evaluare din perspectiva capacității noastre de a dezvolta și de a înmulți numărul beneficiarilor care sunt ajutați prin acest proiect și de a diversifica numărul celor care contribuie la acest proiect, și nu în ultimul rând de a găsi modalități concrete de a face cât mai public și vizibil acest proiect care este un model de bună practică în ceea ce privește colaborarea între parteneri de tipuri diferite”, a spus părintele consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc, managerul proiectului FORTE.

Întâlnirea de la București a avut un pronunțat caracter tehnic prin care toți cei implicați în proiect au evaluat activitatea de până acum și au încercat să găsească soluții pentru îmbunătățirea acesteia atât din punctul de vedere al beneficiarilor, cât și al furnizorilor.

„La întâlnire au participat consilieri coordonatori ai proiectului «Masa Bucuriei» de la nivelul eparhiilor unde se desfășoară, pentru că este bine de știut că acesta se desfășoară în 13 eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române, acolo unde sunt magazinele Selgros. Alături de ei s-au aflat responsabili ai centrelor prin intermediul cărora se distribuie produsele sau ai centrelor care beneficiază de produsele alimentare. Evenimentul de sustenabilitate al acestui proiect se înscrie în tipologia Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, care este coordonatorul proiectelor cu impact național pe care le derulăm”, a spus pr. Dorel-Nicolae Moțoc.

Beneficiarii proiectului „Masa Bucuriei” sunt oameni și familii nevoiașe din România care din diferite motive au ajuns în situația de a nu avea posibilitatea să-și asigure hrana zilnică, motiv pentru care s-au orientat către instituțiile sociale ale Patriarhiei Române. Distribuirea corectă a alimentelor este asigurată de către Patriarhia Română prin 170 de centre și cantine sociale, situate în apropierea localităților în care există un magazin Selgros.

Comentarii Facebook


Știri recente