Sufletul nostru caută întotdeauna prototipul, adică pe Cel ce l-a creat și prin care viem și suntem, a spus IPS Ioachim

Sufletul nostru caută întotdeauna prototipul, adică pe Cel ce l-a creat și prin care viem și suntem. Dacă Îl acceptăm pe Dumnezeu ca ființă absolută, atunci noi prin El sunteți mântuiți, a explicat Chiriarhul Romanului și Bacăului în omilia rostită duminică în Biserica Sfântul Nicolae din Bacău.

Reflectând asupra textului evanghelic duminical – Vindecarea femeii gârbove într-o zi de sâmbătă (Lc. 13: 10-17) – Părintele Arhiepiscop a vorbit despre importanța mai mică pe care o are respectarea Legii față de urmarea lui Hristos.

Respectarea Legii este importantă, dar nu ne mântuiește, intrarea noastră în Viață depinde inevitabil de mergerea pe calea pe care ne-a indicat-o Hristos. Legea este cale spre Hristos, iar El este Calea, Adevărul și Viața. Mântuirea se realizează cu El și prin El, a subliniat ierarhul.

Numeroși credincioși s-au rugat împreună cu soborul de clerici condus de IPS Ioachim, din care au făcut parte preoții: Costică Busuioc, Ciprian Olteanu și Eduard Cozma, slujitori în cadrul parohiei Sfântul Nicolae. La eveniment au luat parte și oficialități locale, județene și centrale, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul slujbei, la ectenia întreită pentru cei adormiți, a fost pomenit Regele Mihai I al României care s-a mutat la cele veșnice în data de 5 decembrie.

Părintele Arhiepiscop Ioachim a felicitat pe părintele paroh Costică Busuioc, alături de părinții împreună slujitori pentru întreaga misiune desfășurată în parohie și pentru lucrările de renovare a lăcașului de cult care se apropie de final.

Pr. Costică Busuioc a oferit Chiriarhului o icoană în semn de prețuire. La final, corul Madrigal a interpretat colinde tradiționale.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente