„Suflet curat în trup sănătos, bucuria copiilor”, proiect derulat în parohiile Protopopiatului Moinești

Sâmbătă 6 iunie, copii din satele Cernu, Cornet, Buleni, Bucşesti, Prohozeşti şi Poduri, însoţiţi de preoţii Stefan Pârjol şi Codrin Laslău au luat parte la proiectul intitulat „Suflet curat în trup sănătos, bucuria copiilor ”, proiect ce se derulează în Protopopiatul Moinești cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Ioachim, în contextul Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii.

Această activitate își propune, pe lângă cunoașterea și recunoașterea unor locuri minunate, adevărate oaze de spiritualitate românească din cuprinsul Protopopiatului, și comunicarea între tineri ca factor sine qua non al comuniunii.

O parte esențială a proiectului o constituie mișcarea în aer liber și jocul, ca activități prin care tinerii pot accede la cunoașterea mediului înconjurător și a principalelor repere culturale autohtone. După ce, în urmă cu o săptămână, copiii implicați în proiect au vizitat, deplasându-se pe bicicletă, mănăstirea Sf. Savu – Berzunți, sâmbătă, 6 iunie, au poposit la Casa Memorială George Enescu de la Tescani. Aici, copiii au intrat în lumea celui mai mare compozitor al românilor, emblema noastră muzicală în Europa și în întreaga lume, ei fiind impresionați atât de frumusețea acestui loc, cât și de personalitatea culturală, marcantă a ilustrului compozitor.

Potrivit epr.ro, proiectul va continua în data de 24 iunie 2015 în parohia Camenca, prin participarea copiilor din parohiile de pe Valea Muntelui, ce se vor deplasa pe bicicletă la mănăstirea „Pogorârea Duhului Sfânt” din satul Cotumba, comuna Agăș.

Comentarii Facebook


Știri recente