Suedia | PS Macarie a slujit în Mănăstirea „Sfânta Treime” din Bredared

Preasfințitul Macarie al Europei de Nord a săvârșit în după-amiaza Duminicii Rusaliilor, 4 iunie 2017, Taina Sfântului Maslu în biserica parohiei ortodoxe românești din orașul suedez Borås. În Lunea Rusaliilor, 5 iunie 2017 a slujit Sfânta Liturghie, cu prilejul sărbătoririi hramului, în biserica Mănăstirii Ortodoxe Suedeze Sfânta Treime din Bredared, informează site-ul oficial al Eparhiei.

A devenit o tradiție ca în fiecare an la sărbătoarea Sfintei Treimi, Părintele Episcop Macarie să fie prezent în mijlocul obștii monahale și a ortodocșilor suedezi, precum și a pelerinilor ortodocși de alte naționalități care participă an de an la slujba hramului.

Ierarhul, în cuvântul său, a vorbit despre semnificațiile adânci ale prăznuirii Rusaliilor apreciind lucrarea duhovnicească și misionară pe care o desfășoară obștea mănăstirii din Bredared în rugăciune, nevoință și traducerea cărților de cult și de spiritualitate ortodoxă în limba suedeză.

Părintele Egumen Arhimandritul Gabriel și-a exprimat bucuria de a fi iarăși împreună în comuniune euharistică cu Episcopul Macarie și grupul de pelerini ortodocși la sărbătoarea hramului Mănăstirii Bredared.

Mâine, ierarhul va sluji Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Stockholm.

Comentarii Facebook


Știri recente