Sucevenii au participat la „Marșul pentru viață” (VIDEO)

Marş Suceava

„Marșul pentru viață” a mobilizat în data de 25 martie peste 1000 de suceveni. Evenimentul, ajuns anul acesta la a 8-a ediţie, a fost organizat de Alianţa Bucovina pentru Viaţă. Marşul a avut ca scop tragerea unui semnal de alarmă faţă de gravitatea fenomenului destructiv legat de starea demografică din ţară noastră.

Participanţii – preoţi cu familia, părinţi însoţiţi de copii, bunici, nepoţi şi adolescenţi  – au purtat în mâini pancarte, steaguri şi icoane şi au intonat cântări bisericeşti pe parcursul manifestării, transmite Doina Ciobanu, reporter Trinitas TV.


Marşul a pornit de pe esplanada Casei Culturii  şi s-a deplasat pe arteră principala a oraşului, având următorul traseu: Prefectura,  Primăria Suceava, Spitalul Judeţean şi Biserica Sf. Dumitru.

Încă de la începutul lunii, s-au desfășurat mai multe activități dedicate luptei împotriva avortului și a consilierii femeilor aflate în criză de sarcină.

Anul acesta, Marșul pentru viață s-a desfășurat sub genericul ,,Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine!”

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…