Suceava: Profesorii din cinci județe au făcut schimb de experiență la o nouă ediție a Universității de Vară Merito

Cursurile Universității de Vară Merito, ediția a III-a, s-au încheiat miercuri la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava. Profesori din județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău au făcut schimb de experiență și au creat comunități de bune practici.

Modulele  de curs au fost: „MERITO – misiune, viziune, valori, oameni”, „Metode alternative de învățare – mentorat, tutoriat, coaching”¸ „Cum ne raportăm la curriculum?”, „Reziliență emoțională și socială în pandemie”, „Memorandum pentru învățare permanent” și „Managementul carierei, planul de dezvoltare personal”.

Acestea au vizat dezvoltarea unor competențe precum: metode și tehnici de predare flexibile, inovative și eficiente, metodologia învățării experiențiale, elaborarea unui plan de dezvoltare personală, ierarhizarea unor valori care susțin performanța în educație.

Profesorii au experimentat învățarea colaborativă, au (re)inventat instrumente de învățare, au împărtășit experiențe didactice și de reziliență socio-emoțională în perioada pandemică, s-au constituit în micro-comunități de practică și au făcut schimb de liste de lectură.

„Am învățat «să facem lecții cu aer», să «construim» instrumente eficiente, interactive și creative de învățare din doar o coală de hârtie, să proiectăm secvențe didactice dintr-o «respirație cu inspirație»”, a explicat Daniela Ceredeev, coordonatoarea programului.

„Portofoliul sesiunilor de învățare experiențială numără acum peste 100 de metode și instrumente de învățare, peste 50 de principii și idei-resursă de reconfigurare a timpului petrecut împreună cu elevii noștri, peste 200 de titluri de cărți «bune de citit» de profesorii care învață mereu să fie fascinanți în «școli care învață»”, a adăugat ea.

Cursurile Universității de Vară Merito, ediția a III-a au fost organizate în cadrul parteneriatului instituțional „Creștem comunitatea profesorilor valoroși” dintre Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Vezi și:

Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente