Suceava | Episcopul vicar, îndemn la rugăciune pentru IPS Pimen: Avem această datorie de suflet

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților transmite un îndemn la rugăciune pentru Înaltpreasfințitul Părinte Pimen care se află internat la Spitalul „Matei Balș” din Capitală în urma infectării cu noul coronavirus.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul spune că este cuprins de tristețe cu gândul la starea de sănătate a IPS Pimen și cheamă la înmulțirea rugăciunii.

„Avem această datorie de suflet față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen, ca unul care ne-a purtat și el în rugăciune, ne-a binecuvântat, ne-a iertat, ne-a povățuit cu dragoste și ne este, pentru toți, de atâtea decenii, un adevărat părinte duhovnicesc”, transmite PS Damaschin.

Mesajul integral transmis marți, 21 aprilie 2020:


Iubiți frați preoți,
Cinstiți viețuitori ai sfintelor mănăstiri,
Iubiți credincioși,

În aceste zile de prăznuire a Sfintei Învieri a Domnului Iisus Hristos, pe lângă marea bucurie a sărbătorii suntem cuprinși și de tristețe cu gândul la starea de sănătate a Părintelui nostru Arhiepiscop Pimen.

Vă îndemn, din toată inima, să înmulțim rugăciunea către Dumnezeu pentru ca El, Doctorul de suflete și de trupuri, să aducă însănătoșire Înaltpreasfințitului pentru a-l avea iarăși, cu puteri înnoite, în mijlocul obștii credincioșilor din Bucovina.

Așa cum bunul vlădică ne-a învățat de atâtea ori, să stăm uniți în același gând, unul pe altul întărindu-ne și îmbărbătându-ne, rămânând conștiincioși în ascultările pe care le avem rânduite, în duh de pace și împreună-lucrare.

Avem aceasta datorie de suflet față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen, ca unul care ne-a purtat și el în rugăciune, ne-a binecuvântat, ne-a iertat, ne-a povățuit cu dragoste și ne este, pentru toți, de atâtea decenii, un adevărat părinte duhovnicesc.

Cu credință neclintită în purtarea de grija a lui Dumnezeu și cu nădejde în puterea Lui vindecătoare și mângâietoare, vă spun tuturor Hristos a înviat!

† Damaschin Dorneanul
Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Foto credit: Doxologia / Tudorel Rusu

Comentarii Facebook


Știri recente