Subsolul 1 al Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează deja la realizarea elementelor ce vor forma subsolul 1 al edificiului.

Pentru construirea planșeelor, stâlpilor, coloanelor și a pereților structurali care formează subsolurile se folosesc cantități impresionante de armătură simplă și armătură rigidă.

În perioada 5-11octombrie a continuat armarea, cofrarea și betonarea elementelor verticale de la subsolul 1, iar lucrările de la subsolul 2 sunt aproape gata.

„Progresul este evident de la o săptămână la alta. Referitor la subsolul nr. 2 mai avem de verificat un perete mare de amploare în zona altarului care după verificare se va și turna, iar etapa următoare se va trece la finalizarea plăcii care acoperă cota -11. În continuare, se lucrează intens la elementele verticale de la cota 6, 85 unde în afară de armătura flexibilă se montează și armătura rigidă care ne este dată de proiectant. Verificările se fac în continuare ca și până acum cu mare atenție, deoarece trebuie să fim convinși de respectarea proiectului și a normelor tehnice în vigoare”, a precizat pentru TRINITAS TV Ing. Daniel Dumitrescu, diriginte de șantier.

Complexitatea acestei etape constă și în montarea eșafodajelor, lucrare ce se va desfășura în perioada imediat următoare.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente