SUA | IPS Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Învierea Domnului din Sacramento

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, a oficiat duminică, 14 mai 2017, Sfânta Liturghie în parohia Învierea Domnului din Sacramento, California, Statele Unite ale Americii.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Teodor Gârlonța, parohul lăcașului de cult, părintele Emanuel Sigărtău și părintele Constantin Lăpuște de la parohia Înălțarea Sfintei Cruci din localitatea San Jose.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre întâlnirea cu Dumnezeu cel Întrupat, și despre șansa fiecărui creștin de a-L întâlni pe Hristos cel Înviat la fiecare Sfintă Liturghie, notează site-ul oficial al Mitropoliei.

De asemenea, ierarhul a amintit atât de ceremonia întronizării Mitropolitului Ortodox Român al celor două Americi și a Episcopului Ortodox Român al Canadei, cât și de implicațiile pastorale și misionare ale noii organizări administrative bisericești.

La finalul slujbei a avut loc o ședință cu membrii consiliului parohial. În cadrul întâlnirii au fost discutate detaliile privind desfășurarea și organizarea în parohie a lucrărilor Adunării de protopopiat pentru Vestul SUA programată în această toamnă.

Comentarii Facebook


Știri recente