SUA | Biserica Ortodoxă reprezentată la Marşul pentru viaţă

„Iubirea salvează vieţi” a fost tema celei de-a 45-a ediţii a Marşului pentru viaţă desfăşurat vineri la Washington. Marşul la care au participat sute de mii de oameni a fost condus de Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit al Americii şi Canadei (OCA). De asemenea, la eveniment au participat reprezentanţi ai Institutul Teologic Sfântul Vladimir din New York, ierarhi şi clerici ortodocşi.

Mitropolitului Tihon i-a aparţinut mesajul care a deschis evenimentul. În cuvântul său a spus că „nu vorbeşte în numele său, ci în numele Celui care a murit pentru viaţa lumii”, Iisus Hristos.

El a remarcat că „după cum viaţa este una, la fel şi violenţa de orice fel are aceeaşi esenţă”. Mitropolitul Tihon a explicat că acte precum avortul, războiul, rasismul, genocidul, sclavia, ura de ori ce fel sunt „simptome ale aceleiaşi boli, păcatul lumii din care toţi facem parte, şi anume egoismul”.

„A fi pro viaţă”, a afirmat ierarhul, „înseamnă să înţelegi că violenţa nu este doar păcatul unora, ci al tuturor”.  El a îndemnat la final să fim pro viaţă şi împotriva a „orice răneşte viaţa, împotriva a orice fel de violenţă”.

Cu acest prilej, Preşedintele Americii, Donald Trump, a adresat un cuvânt participanţilor , fiind primul preşedinte în funcţie al SUA care ia cuvântul în cadrul Marşului pentru viaţă.

În ţara noastră, Marşul pentru viaţă ajunge anul acesta, în 24 martie, la a opta ediţie naţională. Prima ediţie a marşului a avut loc în anul 2008, la Timişoara.

Anul trecut, în România, numărul de participanţi la Marşul pentru viaţă a crescut cu aproape 50% în comparaţie cu 2016. 110.000 de persoane din 138 de localităţi au ieşit în stradă pentru a susţine lupta împotriva avorturilor.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul acesta în care sunt reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă.


Există anumite excepţii cu privire la avort prezentate în poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.

Comentarii Facebook


Știri recente