SUA: Au fost stabilite datele pentru întronizările IPS Nicolae și PS Ioan Casian

În sedința Sfântului Sinod din data de 28 octombrie 2016 ierarhii Bisericii Ortodoxe Române au aprobat hotărârea Congresului Arhiepiscopiei celor două Americi de înființare a unei noi Episcopii în Canada și a Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi. Cu acest prilej, în data de 30 octombrie 2016 Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae a fost ridicat la rangul de Mitropolit.

În cadrul ședinței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe a celor două Americi, ce a avut loc în data de 9 decembrie 2016, s-a decis ca întronizările Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, și a Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcop ales al noii Episcopii Ortodoxe Române a Canadei, să aibă loc la 30 aprilie, respectiv 7 mai 2017, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Astfel, în data de 30 aprilie 2017 slujba de întronizare a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae va avea loc la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago. Ceremonia de întronizare a Înaltpreasfinției Sale va fi oficiată de un delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în prezența ierarhilor români și americani.

În data de 7 mai 2017 va avea loc slujba de întronizare a Preasfințitului Părinte Ioan Casian. La evenimentul ce va avea loc la Biserica Sfântul Gheorghe din St. Hubert vor participa Mitropolitul Ortodox al celor două Americi, membrii delegației Patriarhiei Române și ierarhi canadieni.

Ambele slujbe de întronizare vor fi precedate de Congrese Extraordinare ale respectivelor eparhii, care vor avea pe ordinea de zi alegerea Consiliilor Eparhiale și alte probleme administrative.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente