SUA | Arhiepiscopia Ortodoxă Antiohiană pune la dispoziția credincioșilor textul slujbelor pentru a le citi acasă

În condițiile în care starea de urgență nu le mai permite credincioșilor să participe la slujbele religioase, Arhiepiscopia Antiohiană le-a pus la dispoziție textele acestora online și le-a dat binecuvântarea de a le citi de acasă.

Departamentul de Liturgică a publicat online instrucțiunile fiecărei zile cu rânduielile slujbelor și textele lor. În Postul Mare, rânduiala este următoarea: Pavecernița Mare în zilele săptămânii, Pavecernița Mică și Acatistul Bunei Vestiri vinerea, iar pentru sâmbete și duminici textele Vecerniei, Utreniei și Obedniței.

„​Credincioșii pot sta în fața icoanelor, participând la viața Bisericii în această perioadă dificilă”, se menționează pe site-ul Arhiepiscopiei. „Chiar dacă nu știu să cânte cuvintele, ei le pot citi pe un ton simplu și evlavios”.

Acatistul Bunei Vestiri este recomandat în mod deosebit în vreme de necaz.

La slujbele religioase din SUA se va permite participarea doar pentru clerici și cântăreți și numai în număr de maximum 10 persoane. Slujbele vor fi transmise în direct online.

În timpul săptămânii, bisericile americane vor fi deschise pentru rugăciune individuală.

Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…