Studenții teologi din Iași au sărbătorit Ziua mondială a asistenței sociale împreună cu vârstnicii aflați în grija Eparhiei

De Ziua mondială a asistenței sociale, studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” din Iași au fost alături de vârstnicii aflați în grija Centrului „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” din cadrul Protopopiatului II Iași.

Intitulat, „Construirea, împreună, a unei lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără SUPORT”, proiectul a fost organizat de studenții de la specializarea Asistență Socială a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași și a urmărit evidențierea rolului și impactului asistenței sociale în comunitate.

Proiectul s-a desfășurat în cadrul orelor de practică sub îndrumarea monahiei Polixenia Nistor, cadru didactic al Facultății de Teologie.

Prin activitățile desfășurate, studenții au interacționat cu beneficiarii și au identificat valorile esențiale pe care trebuie să le aibă un asistent social. Totodată, tinerii le-au oferit flori și felicitări celor aflați în grija centrului.

Cu privire la activitatea studenților teologi, asistentul social Ionela Brînză-Abunei de la Centrul „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” a subliniat faptul că această profesie necesită o vocație aparte, caracterizată prin empatie și echilibru.

„Consider că un creștin adevărat este de fapt și un asistent social, a cărui inimă este plină de compasiune și dragoste față de semenii săi. Lucrarea asistentului social teolog solicită multă dragoste, empatie, responsabilitate, perseverență, imparțialitate, respect, fermitate, sârguință, răbdare, înțelepciune, dar și profesionalism”.

De asemenea, beneficiarele centrului social al Protopopiatului II Iași au pregătit la rândul lor un cuvânt, daruri și un desen reprezentativ studenților aflați în vizită.

Foto credit: Doxologia.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente