Studenții teologi bucureșteni și-au cinstit ocrotitorii. PS Varlaam Ploieșteanul: Sfinții Trei Ierarhi rămân un model pentru fiecare dintre noi

Students of Theology celebrate their spiritual protectors. HG Bishop Varlaam: The Three Hierarchs remain a model for every one of us

În ziua sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, studenții teologi bucureșteni și-au cinstit ocrotitorii. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul Facultății de Teologie din București.

La slujba oficiată în data de 30 ianuarie 2017 au fost prezenți: reprezentanți ai Universității din București, cadre didactice ale instituției de teologie bucureștene, precum și studenți teologi.

În cuvântul de binecuvântare, Preasfinția Sa a subliniat modelul de viață creștină al Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Rolul sărbătoririi hramului Sfinților Trei Ierarhi este acela de a ne reaminti de credința și eroismul care i-au caracterizat pe cei trei ierarhi pe care îi cinstim astăzi. Adeseori suntem copleșiți de complexitatea lumii în care trăim, de mulțimea și greutatea problemelor cu care se confruntă Biserica în fiecare zi. Date fiind acestea, uneori suntem gata să renunțăm la entuziasmul și la gândul care ne-au adus pentru a slujii Biserica. Trebuie să luăm aminte la exemplul de jertfelnicie arătat de Sfinții Trei Ierarhi care au trăit în vremuri mult mai complicate decât ale noastre. Sfinții Trei Ierarhi rămân un model pentru fiecare dintre noi de a nu diminua vocația și dorința noastră de  a sluji Biserica, a spus Preasfinția Sa.

La rândul său, Părintele Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie din București, a evidențiat importanța sprijinului acordat de Patriarhul Justinian Facultății de Teologie din București  în timpul comunismului.

Anul 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod ca An Comemorativ al Patriarhului Justinian, cel care a rectitorit Facultatea de Teologie din București. Datorită Patriarhului Justinian, al cărui nume facultatea noastră îl poartă din anul 2001, în vremea comunismului, la București, s-a predat o teologie cel puțin comparabilă cu cea din perioada interbelică, a conchis părintele decan.

Prezent la eveniment, Romiță Iucu-Bumbu, Prorector Programe de Studii și Strategie Academică, a transmis un mesaj din partea Universității din București.

Din partea Universității  București și a domnului rector Mircea Dumitru aveți un mesaj ferm de sprijin. Universitatea va face tot posibilul pentru ca din punct de vedere academic să vă pregătească pentru misiunea aceasta a dumneavoastră.( Sursa: Radio Trinitas)

La finalul slujbei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru profesorii Facultății de Teologie București care au trecut la cele veșnice.

Manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi au continuat la Facultatea de Teologie unde a avut loc un eveniment cultural în care a fost prezentat anuarul facultății bucureștene. Detalii AICI.

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente