Studenţii sibieni au cerut ajutor Sfântului Antonie pentru reuşita la examene

În prag de sesiune, mai mulţi studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu s-au rugat Sfântului Antonie cel Mare să-i ajute în perioada examenelor.

Studenţi, dar şi membri ai Organizației Tinerilor din Sibiu, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul în Biserica închinată Sfântului Antonie din cadrul Spitalului Militar din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului le-a urat, în cuvântul său, mult succes în sesiunea care urmează şi i-a îndemnat să ceară ajutor Sfântului Antonie, dar şi celorlalţi sfinţi ierarhi erudiţi care sunt cinstiţi în luna ianuarie.

De asemenea, Preasfinţia Sa le-a vorbit despre viața și învățăturile pe care Sfântul Antonie cel Mare le-a lăsat moştenire posteriorităţii.

Astfel, Părintele Episcop le-a amintit studenților că acest părinte a fost cel dintâi monah cu o viață eremitică, începătorul vieții monahale creștine, trăind între anii 251 – 356 în Egiptul de Mijloc.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost pomenit cel care a fost Mitropolit al Ardealului în perioada 1982 – 2005, Antonie Plămădeală.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente