Studenţii secţiei Artă Sacră de la Facultatea de Teologie Alba Iulia şi-au expus lucrările la Museikon

Studenții secției de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi-au expus lucrările în ziua de cinstire a Sfinţilor Trei Ierarhi la Muzeul icoanei și al cărții vechi, Museikon, din Alba Iulia.

Desfăşurată sub titlul de Mozaikon, expoziţia a ajuns la a cincea ediţie.

Anul acesta a fost invitat academicianul Marius Porumb, renumit critic și istoric al artei românești, membru titular al Academiei Române începând cu anul 2009.

„Sunt bucuros să vizitez această expoziție ce pune în evidență activitatea studenților teologi albaiulieni care sunt preocupați de arta mozaicului, iar un lucru excepțional este că se lucrează cu piatra colorată”, a afirmat academicianul în deschiderea expoziţiei.

Toate operele sunt executate doar din piatră naturală, în vederea recuperării unei vechi tradiții și a revitalizării unui tip de artă care s-a pierdut pe teritoriul României, se precizează pe site-ul Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Alături de coordonatorii și invitații speciali ai evenimentului, la eveniment au luat parte părinți profesori din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, clerici și credincioși din protopopiatul Alba Iulia, dar și numeroși studenți ai secției de Artă Sacră.

Expoziţia poate fi vizitată până în data de 24 aprilie 2022.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente