Studenţii de la Artă Sacră şi Arte Plastice ai Facultăţii din Craiova şi-au expus lucrările la Târgu Jiu

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, prin secţiile de Artă Sacră şi Arte Plastice, a organizat marţi o expoziţie de pictură la Târgu Jiu.

La expoziţia prezentată în Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” au participat elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, cu profil vocaţional.

Elevilor li s-a prezentat, cu această ocazie, oferta educaţională a Facultăţii de Teologie din Craiova.

Curatorul expoziţiei este Lect. Alexandrina Bădescu, iar profesorii coordonatori sunt: Lect. Mardale Gabriela, Conf. Fuiorea Vasile, Asist. drd. Bănică Adrian, Asist. drd. Giodea Gabriel.

„În cadrul acestei expozitii au fost expuse compoziţii inedite, lucrări de pictură realizate de studenţii departamentului Arte Vizuale, în tehnica ulei pe pânză (naturi statice, peisaje), lucrări religioase pe suport de lemn, precum şi postere ce conţin imagini cu etapele de conservare-restaurare ale operelor de artă”, a precizat Lect. Alexandrina Bădescu, curatorul expoziţiei.

Expoziţia conţine lucrări de pictură de şevalet, pictură bisericească şi postere cu imagini ale etapelor de conservare – restaurare a icoanelor pictate pe suport de lemn şi zid.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente