Studenții Academiei de Poliție au donat sânge: Este un gest profund creștinesc, spune PS Varlaam

Studenții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au donat vineri sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață” a Patriarhiei Române.

Acțiunea a debutat cu un moment festiv, dedicat Zilei mondiale a donatorului de sânge și celor 11 ani de la lansarea campaniei de donare sânge a Patriarhiei Române, care de-a lungul timpului a implicat peste 11.200 de studenți.

Prezent la eveniment, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul le-a mulțumit tuturor celor implicați în buna desfășurare a campaniei.

„Vă felicităm pentru că acest gest este un gest profund creștinesc. Prin transfuzia de sânge se face un transfer de viață de la omul sănătos la cel bolnav. Chiar dacă ei nu se cunosc, între aceste persoane se creează în mod spiritual o legătură care consolidează unitatea noastră ca oameni”, a transmis Episcopul vicar patriarhal.

„Este un gest creștinesc pentru că se inspiră din sacrificiul pe care însuși Fiul lui Dumnezeu Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, l-a făcut vărsându-Și propriul sânge pentru eliberarea neamului omenesc din robia morții și a iadului”, a mai explicat Preasfinția Sa.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a mai amintit, de asemenea, despre preocuparea permanentă a Bisericii pentru sănătatea oamenilor, exprimată încă din primele veacuri creștine.

„Există o legătură strânsă pentru că mulți dintre beneficiarii sacrificiului dumneavoastră sunt persoanele în vârstă, iar doctorii fără de arginți sunt modele pentru fiecare creștin”.

„Dacă pe vremea Sfinților doctori fără de arginți nu exista tehnologia care să permită transfuzia de sânge, trebuie să știm că în secolul al IV-lea în lumea Egiptului, Sfinții părinți Cosma și Damian au realizat, potrivit textelor care se păstrează, un transplant de gambă de la un om decedat de câteva zile la un om rănit”.

„Vă mulțumim din suflet că sunteți alături de Patriarhia Română, că sunteți alături de voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului, voluntari animați în activitatea lor de părintele arhimandrit Ciprian, prezent și dânsul aici, și vă dorim mult succes în zilele care au mai rămas din sesiunea de examene și o vacanță plăcută și ocrotită de Dumnezeu”, a spus la final Preasfinția Sa.

În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul Generalul de Brigadă Liviu Uzlău, Comandantul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, dr. Maria Cristina Ranetti, șeful Centrului de transfuzie sanguină al M.Ap.N, dr. Lucia Grijac, directorul Centrului de transfuzie sanguină din București, și Ion Stoica, secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

„Ce poate fi mai nobil decât în asigurarea siguranței cetățeanului să le oferim viață? Pentru că sângele înseamnă viață. Vreau doar să vă mulțumesc pentru că sunteți voluntari în acest demers. Vreau să mulțumesc Bisericii Ortodoxe Române, care prin acest parteneriat ne-a oferit posibilitatea să fim ceea ce suntem, să ne ajutăm concetățenii, să îi ajutăm pe oamenii de lângă noi”, a spus în deschiderea manifestării Generalul de Brigadă Liviu Uzlău.

Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție la creșterea numărului de donatori de sânge la nivel național și unul din cei mai importanți sponsori ai centrelor de transfuzii din România.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene


Știri recente