Studenți teologi greci în vizită la Patriarhia Română

Un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Aristotelice din Tesalonic, însoțiți de prof. Vasilios Koukousas, a vizitat duminică, 7 iulie 2013, Catedrala patriarhală și Palatul Patriarhiei din București, informează Ziarul Lumina.

Grupul de studenți se află în aceste zile într-un pelerinaj la cele mai reprezentative biserici, mănăstiri și obiective religioase din țările balcanice precum Bulgaria, România și Republica Moldova. La Patriarhia Română, studenții pelerini au fost întâmpinați de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și de diac. Mihai Mușat, inspector în cadrul Biroului de protocol al Patriarhiei Române.

Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul le-a vorbit studenților despre importanța pelerinajului, care constituie un act plin de încărcătură spirituală, precum și despre însemnătatea schimbului de experiență dintre studenții teologi greci și români.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…